Kandidaatstelling

Kandidaatstelling


Jezelf kandidaat stellen en inschrijven voor de opleiding kan in enkele eenvoudige stappen.1. Kandidaatstelling


Stel je kandidaat via het online formulier voor een universiteit naar keuze. Je vult de gevraagde gegevens in en stuurt een CV en motivatiebrief door. De deadline voor kandidaatstelling is 31 augustus. Als je pas in het tweede semester wil instromen, kan je je kandidaatstelling indienen t.e.m. 31 januari. Indien je je na de deadline nog wil kandidaat stellen, neem dan contact op met de coƶrdinator van de universiteit waar je het programma wil volgen en dan bekijken we de mogelijkheden. 


Let wel: hoe eerder je je kandidaat stelt, hoe beter.  Je hebt dan meer tijd om een tof project te kiezen en concrete afspraken te maken met je stagebedrijf. 

2. Selectiegesprek


Alle kandidaatstellingen worden beoordeeld door een interuniversitaire commissie. Als je kandidaatstelling voldoet, zal je uitgenodigd worden voor een selectiegesprek. Hierbij wordt er voornamelijk gekeken naar: kennis van het postgraduaat, persoonlijke motivaties voor deelname, persoonlijke leerdoelstellingen en interesses. We zullen je ook vragen om een klein, voorbereidend opdrachtje te maken. 

3. Zoektocht innovatieproject


Nadat je de selectieprocedure van de universiteit succesvol hebt doorlopen, wordt je kandidatuur voorlopig goedgekeurd. Vanaf dan start je de zoektocht naar een interessant innovatieproject. Dit kan op twee manieren:

  • Je gaat via de stagedatabank op zoek naar een of meerdere passende innovatieprojecten 
  • Je draagt zelf een interessant project/bedrijf voor (over de jaren heen hebben wij een groot netwerk uitgebouwd dus hier kunnen we jullie zeker bij helpen)


Omwille van de confidentialiteit van de ingediende projecten kan je enkel toegang krijgen tot de stagedatabank nadat je kandidatuur voorlopig werd goedgekeurd. Je ontvangt dan een login en wachtwoord vanuit de opleiding. 

4. Inschrijving


Je kan je pas officieel inschrijven als je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden en je kandidaatstelling werd goedgekeurd. Je hebt hiervoor een officiĆ«le toelatingsbrief of nota nodig van de opleiding.


Meer informatie over de inschrijving:


Het exacte inschrijvingsgeld vind je hier terug.

5. Start opleiding


Na je inschrijving krijg je een coach vanuit de universiteit toegewezen. Samen met je coach stel je een persoonlijk opleidingsprogramma samen.