Postgraduaat

Waarom kiezen voor dit postgraduaat?

 

  • Je maakt op een unieke manier kennis met de industrie door middel van een innovatieproject
  • Je kunt een persoonlijk opleidingsprogramma samenstellen afgestemd op je eigen interesses
  • Je krijgt intensieve en persoonlijke coaching van professionals uit het werkveld
  • Je krijgt de kans om alleen of in teamverband een (eigen) idee écht te ontwikkelen en te implementeren
  • Je ontwikkelt naast technische competenties ook innovatieve en persoonlijke competenties
  • Je bent beter in staat een beroepskeuze te maken en kunt op een hoger niveau instappen

Voor wie?

 

Ingenieurs in spe

Je bent (bijna) afgestudeerd als ingenieur? Na dit postgraduaat ben je beter in staat een beroepskeuze te maken en kun je op een hoger niveau de arbeidsmarkt instappen. Het postgraduaat kun je na je master opnemen, maar ook combineren.

 

 

 

 

Professionals

Je hebt al enkele jaren werkervaring? Grijp de kans om je verder te specialiseren in de meest innovatieve technologieën, een project voor je bedrijf te realiseren, te heroriënteren of begeleid de eerste stap te zetten naar je eigen onderneming.

Interuniversitair programma

 

Het Postgraduaat Innoverend Ondernemen voor ingenieurs is een gezamenlijk initiatief van faculteiten van de vijf Vlaamse universiteiten die opleidingen industriële wetenschappen, biowetenschappen, bio-ingenieurswetenschappen en ingenieurswetenschappen aanbieden. De opleiding is ontstaan vanuit het IWT-pilootproject 'Innovatiestages' dat als doel heeft het concept 'werkplekleren' te integreren binnen de ingenieursopleidingen. Recent kreeg het pilootproject een vierjarig vervolg met steun van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO).

 

Zowel vanuit bedrijven en organisaties als vanuit het hoger onderwijs bestaat er een duidelijke vraag naar een goede aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt. De innovatieprojecten hebben tot doel de aansluiting tot de beroepspraktijk te verbeteren. Via de postgraduaatsopleiding krijgen studenten de kans om praktijkervaring op te doen in het werkveld of ondernemerschap. Naast de technische ingenieurscompetenties gaat de aandacht vooral naar de ontwikkeling van innovatiecompetenties en ondernemende, innoverende en professionele vaardigheden.