Postgraduaat

Waarom kiezen voor dit postgraduaat?


  • Je maakt op een unieke manier kennis met de industrie door middel van een innovatieproject.
  • Je kunt een persoonlijk opleidingsprogramma samenstellen afgestemd op je eigen interesses.
  • Je krijgt intensieve en persoonlijke coaching van professionals uit het werkveld.
  • Je krijgt de kans om alleen of in teamverband een (eigen) idee ├ęcht te ontwikkelen en te implementeren.
  • Je ontwikkelt naast technische competenties ook innovatieve en persoonlijke competenties.
  • Je hebt duidelijker zicht op het toekomstig professioneel traject dat je wilt afleggen en je kunt meteen een hogere functie bekleden.


Voor wie?


Ingenieurs in spe

Je bent (bijna) afgestudeerd als ingenieur? Na dit postgraduaat ben je beter in staat je professioneel te ori├źnteren en je kunt op een hoger niveau de arbeidsmarkt instappen. Het postgraduaat kun je na je master opnemen, maar ook combineren.


Interuniversitair programma


Het Postgraduaat Innoverend Ondernemen voor ingenieurs is een gezamenlijk initiatief van faculteiten van de vijf Vlaamse universiteiten die ingenieursopleidingen aanbieden. De opleiding is in academiejaar 2013-2014 ontstaan vanuit het IWT-pilootproject 'Innovatiestages' dat als doel heeft het concept 'werkplekleren' te integreren binnen de ingenieursopleidingen. In academiejaar 2016-2017 kreeg het pilootproject een vierjarig vervolg met steun van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO).


Zowel vanuit bedrijven en organisaties als vanuit het hoger onderwijs bestaat er een duidelijke vraag naar een goede aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt. De innovatieprojecten hebben tot doel de aansluiting tot de beroepspraktijk te verbeteren. Via de postgraduaatsopleiding krijgen studenten de kans om praktijkervaring op te doen in het werkveld of ondernemerschap. Naast de technische ingenieurscompetenties gaat de aandacht vooral naar de ontwikkeling van innovatiecompetenties en ondernemende, innoverende en professionele vaardigheden.Onze andere websites

www.innovatiestage.be (bedrijven)

www.wingspro.be (professionals)