Kandidaatstelling


Kandidaatstelling


Jezelf kandidaat stellen en inschrijven voor de opleiding kan in enkele eenvoudige stappen.


1. Kandidaatstelling


Stel je kandidaat via het online formulier. Je vult de gevraagde gegevens in en stuurt een CV en motivatiebrief door. Alle kandidaatstellingen worden beoordeeld door een interuniversitaire commissie. Daarbij wordt voornamelijk gekeken naar: kennis van het postgraduaat, persoonlijke motivaties voor deelname, persoonlijke leerdoelstellingen en interesses.

2. Inschrijving


Als je kandidaatstelling wordt goedgekeurd én je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden, kun je jezelf officieel inschrijvingen voor het postgraduaat aan een universiteit naar keuze.


Meer informatie over de inschrijving:


 • @ Vrije Universiteit Brussel
 • Inschrijvingsgeld


  Het inschrijvingsgeld is aan alle universiteiten gelijk en is gelijk aan reguliere masteropleidingen en bedraagt 938,8 euro in totaal voor EEA studenten (in academiejaar 2019 - 2020). Niet-EEA studenten betalen 5.026,5 euro in totaal (in academiejaar 2019 - 2020).


  Je hebt recht op kindergeld als je jezelf voor tenminste 27 sp. inschrijft (en indien je voldoet aan de andere wettelijke voorwaarden). Voor een postgraduaatsopleiding heb je geen recht op een studietoelage.


  Voor studenten met een aangepast traject (combinatie master, februari-instromers,…) kan dit bedrag afwijken. Om te weten hoeveel het inschrijvingsgeld exact bedraagt, contacteer je de verantwoordelijke voor het postgraduaat  van de universiteit waar je ingeschreven bent.

  3. Start opleiding


  Na je inschrijving, krijg je een coach vanuit de universiteit toegewezen. Samen met je coach stel je een persoonlijk opleidingsprogramma samen. Daarnaast ga je via de stagedatabank op zoek naar een of meerdere passende innovatieprojecten.


  Onze andere websites

  www.innovatiestage.be (bedrijven)

  www.wingspro.be (professionals)