Team traject

Team traject

 

Een teamproject gebeurt binnen de universiteit in een team van studenten. Je werkt een academiejaar lang nauw samen met je team om een innovatief project uit te werken op de campus. KU Leuven, UGent en UAntwerpen bieden een of meerdere teamprojecten aan.

 

Teamprojecten KU Leuven

 

KU Leuven heeft momenteel vijf teamprojecten waaraan studenten uit het Postgraduaat Innoverend Ondernemen kunnen deelnemen. De teamprojecten vinden plaats op een of meerdere van de KU Leuven campussen. De studenten werken daarbij altijd nauw samen met de industrie.

 

Alle teams - met uitzondering van het Solar Team die tweejaarlijks rekruteren - zoeken jaarlijks nieuwe teamleden. Je kunt je via deze link kandidaatstellen voor een of meerdere van de teamprojecten.

Meewerken aan een teamproject: 1 of 2 jaar?

 

Combineren masteropleiding en postgraduaat (advies)

De meeste studenten combineren hun deelname aan het teamproject met hun masteropleiding. Zo kunnen zij gedurende 2 jaar meewerken in het team. Vaak koppelen deze studenten het thema van hun masterproef aan het teamproject, waardoor je onderzoek aan de praktijk kunt koppelen.

 

Postgraduaat na masteropleiding

Uiteraard zijn ook studenten die het postgraduaat na hun master opnemen welkom om gedurende 1 volledig academiejaar mee te werken in het team.

CORE

 

CORE is een coöperatie van innoverende ingenieurs die projecten rond efficiënt en duurzaam energiegebruik ontwikkelen en ondersteunen.

 

FORMULA ELECTRIC BELGIUM

 

De ingenieurs van Formula Electric Belgium ontwikkelen en bouwen jaarlijks een performante grone elektrische racewagen voor één persoon.

CQS GROUP RACING TEAM

 

CQS Group Racing Team bouwt Citroën 2CV's om tot competitieve racemachines en brengt daarbij ecologie onder de aandacht in de racingsport.

SOLAR TEAM

 

Het Solar Team bouwt de Belgische Solar Car en neemt deel aan het wereldkampioenschap voor wagens op zonne-energie.

 

CLEVERE CLUBS

 

The team will pioneer the design

and mission control of a clever club of small cooperating agile autonomous agents. Creative minds are welcomed to imagine a unique versatile morphology and a variety of applications for the club.

3D-(BIO)PRINTER

 

Scherp je professionele vaardigheden aan in een nieuw teamproject rond het bouwen en innoveren van 3D-(bio)printers.

 

Interesse? Neem contact op met:

Teamproject UGent

 

UGent heeft momenteel één teamproject waaraan studenten uit het Postgraduaat Innoverend Ondernemen kunnen deelnemen.

Horizon

 

Het Horizon team is op zoek naar gemotiveerde studenten die willen meewerken aan de ontwikkeling van nieuwe systemen en concepten voor de energetische renovatie van gebouwen om deel te nemen aan de Solar Decathlon.

 

De Solar Decathlon is een internationale wedstrijd voor een demonstratie van energiezuinige gebouwen die door studenten ontworpen worden.

 

Voor meer info en een projectbeschrijving:

Vacature

nathan.vandenbossche@ugent.be

www.horizon-ugent.be

Teamprojecten UAntwerpen

SOLAR BOAT

 

Building a technologically advanced and innovative boat, which can use energy efficiently.

SMART ENVIRONMENTS

 

Het Smart Environments teamproject maakt met behulp van hardware prototypes toepassingen en use cases rond Smart Cities en Smart Environments. De uses cases zijn een combinatie van businessmodellen en hardware/software implementaties. Er is een sterke focus op het opstarten van spin-off initiatieven rond deze smart environment prototypes.