Handelsingenieur

WAAROM HET POSTGRADUAAT ALS HANDELSINGENIEUR?

Als handelsingenieur beschik je over een uniek profiel. Naast economie en bedrijfswetenschappen, heb je ook een goede basis opgebouwd in meer technologische domeinen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan natuurwetenschappen (o.a. fysica, energie en milieu, elektronica, materiaalkunde), productie en logistiek en informatica.


  • Heb je interesse om die technologische kennis verder uit te breiden in een bepaald domein?


  • Wil je écht je handen uit de mouwen steken aan de hand van innovatieve  bedrijfsstage(s)?


  • Of wil je ondernemen en onder begeleiding van onze coaches je (technologisch) business idee verder uitwerken in een startup?


Dan is het postgraduaat ‘Innoverend Ondernemen’ zeker een meerwaarde voor jou!


In deze opleiding worden 40 van de 60 studiepunten ingevuld door een innovatieproject, in de vorm  van een in-company project, een teamproject of een startup.


Bij een in-company project kan je je opgebouwde kennis omzetten in praktijkervaring aan de hand van één of twee innovatieprojecten in een bedrijf.  


Een teamproject biedt je de kans in team een of meerdere innovatieve projecten uit te werken in nauwe samenwerking met bedrijven.


Studenten met ondernemerszin kunnen een academiejaar lang een business plan schrijven rondom een eigen idee, met als doel een start-up op te richten.De overige studiepunten worden ingevuld door een persoonlijk opleidingsprogramma, dat je zelf kan samenstellen in functie van de competenties die je verder wilt ontwikkelen.


Deze vakken zijn een combinatie van verdiepende vakken rond een specifiek technologisch domein en verbredende vakken, die je persoonlijke, ondernemers- en innovatiecompetenties verder aanscherpen.


Binnenkort kan je hier een lijst terugvinden met vakken die we  aanbevelen  voor handelsingenieurs.

 

POSTGRADUAAT INNOVEREND ONDERNEMEN VOOR INGENIEURS


Het postgraduaat ‘Innoverend Ondernemen voor ingenieurs’ is een gezamenlijk initiatief van de vijf Vlaamse universiteiten en wordt ondersteund door VLAIO (Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen). Het postgraduaat bestaat sinds 2013 en kan al rekenen op indrukwekkende cijfers:  intussen nemen elk jaar ruim 100 studenten deel aan de postgraduaatsopleiding, jaarlijks start gemiddeld 17% van hen een eigen onderneming en 40% kiest uiteindelijk voor een job bij een betrokken stagebedrijf.  Vanaf academiejaar 2018-2019 krijgen ook handelsingenieurs de kans om deel te nemen aan het postgraduaat.


Onze andere websites

www.innovatiestage.be (bedrijven)

www.wingspro.be (professionals)